deTulp Då och Idag


deTulp Idag

Idag drivs "Tulpen" av Mikael Jönsson och Patrik Stemminger som har 70 års erfarenhet av blomsterbranschen mellan sig.

deTulp har ett brett spektra av kunder med allt ifrån dem största kedjorna i Sverige till den minsta blomsterbutiken som du kan tänka dig - och allt där emellan. Styrkan ligger i en hel del intressanta odlare och leverantörer (både utomlands och i Sverige) som du nog inte skulle hitta någon annanstans. 

Men det allra bästa med deTulp är såklart deras anställda. Dem är ett starkt och roligt gäng som på ett flexibelt sätt ALLTID löser alla utmaningar som kastas mot dem. 

Det finns många företag - men det finns bara ett företag som deTulp.

Mikael & Patrik
Mikael & Patrik
Tulpa-samling
Tulpa-samling

Vår Historia

Historien om deTulp börjar i Malmö 1948 när Holger Helbrink startar upp i blygsam skala. Från början handlade det enbart om ett fåtal krukväxter i sortimentet. Men då han var en man med visioner så växte snart företaget och dess sortiment av snittblommor för varje år. Med tiden utvecklades det till att bli en av Sveriges största importörer.

Ett bra exempel på att Holger vågade tänka annorlunda är hämtat från slutet av 60-talet. Då tog han initiativet till att börja importera orchidéer från Thailand, det var inget mindre än en smärre revolution i branschen på den tiden. Men succén var ett faktum.

Några år senare, i mitten av 1970-talet, så var det dags för sönerna Jonas och Jesper Helbrink att träda in i företaget. Nu var det dags för nästa stora fas i samma pionjäranda, att importera nejlikor från Colombia. Efterfrågan var stark och från Colombia och grannlandet Ecuador började vi importera även rosor och Gypsophila.

Ett decennium senare var det dags att rikta blickarna mot Afrika och det som har blivit företagets verkliga storsäljare - rosor från Kenya. Sedan några år tillbaka har vi allt mer fokuserat på snittblommor och oilka sorters snittgrönt och är idag en av Sveriges ledande importörer.

 

Trelleborgsloppet 2022
Trelleborgsloppet 2022
Firmafest 2022
Firmafest 2022