ETT KVALITETSINRIKTAT FÖRETAG SEDAN 1948

Historien om deTulp börjar i Malmö 1948 när Holger Helbrink startar upp i blygsam skala. Från början handlade det enbart om ett fåtal krukväxter i sortimentet. Men då han var en man med visioner så växte snart företaget och dess sortiment av snittblommor för varje år. Med tiden utvecklades det till att bli en av Sveriges största importörer.

Ett bra exempel på att Holger vågade tänka annorlunda är hämtat från slutet av 60-talet. Då tog han initiativet till att börja importera orchidéer från Thailand, det var inget mindre än en smärre revolution i branschen på den tiden. Men succén var ett faktum.

Några år senare, i mitten av 1970-talet, så var det dags för sönerna Jonas och Jesper Helbrink att träda in i företaget. Nu var det dags för nästa stora fas i samma pionjäranda, att importera nejlikor från Colombia. Efterfrågan var stark och från Colombia och grannlandet Ecuador började vi importera även rosor och Gypsophila.

Ett decennium senare var det dags att rikta blickarna mot Afrika och det som har blivit företagets verkliga storsäljare - rosor från Kenya. Sedan några år tillbaka har vi allt mer fokuserat på snittblommor och oilka sorters snittgrönt och är idag en av Sveriges ledande importörer.